![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z policzeniem kosztów przesyłki osobno dla każdego producenta (vendora) w koszyku: Mam array $cart w której są dane: product_id category_id quantity vendor_id I teraz jak np. mam w koszyku product_id=1,vendor=1, product_id=2,vendor_id=2 to koszt przesyłki jest 6 zł chciałbym móc policzyć koszt dla każdego vendora osobno czyli w tym przypadku powinno być 12 zł. Jak napisać funkcję która to policzy odpowiednio? Pozdrawiam, Darek |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mam jeszcze jedno pytanie. Jak mogę stworzyc pętlą tablicę z elementami Vendor_id którą mogę potem przejrzeć tym array_unique?
Na razie mam tak:
ale to mi tworzy taką tablicę w tablicy array = ( 0 vendor_id=1 1 vendor_id=2 ) Ale to nie o to chodzi bo tego się nie da przeszukać. Jak zrobić prostszą tablice taką do przeszukania. Pozdr Pozdrawiam, Darek OK, Więc zrobiłem tak:
a później i działa!! Ten kod pochodzi z Virtuemarta z Joomli. Jeżeli ktoś teź hackuje VM to chętnie wymienię się uwagami. Już mi się trochę udalo zrobić. Np. hack pozwalający określać kolor produktu i potem wyświetlać te produkty na froncie. Można obejrzeć na piekloniebo.pl Pozdrawiam, Darek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 08:48 |