![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z policzeniem kosztów przesyłki osobno dla każdego producenta (vendora) w koszyku: Mam array $cart w której są dane: product_id category_id quantity vendor_id I teraz jak np. mam w koszyku product_id=1,vendor=1, product_id=2,vendor_id=2 to koszt przesyłki jest 6 zł chciałbym móc policzyć koszt dla każdego vendora osobno czyli w tym przypadku powinno być 12 zł. Jak napisać funkcję która to policzy odpowiednio? Pozdrawiam, Darek |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może jeszcze raz:
w zasadzie stawka wysyłkowa jest stała albo załóżmy niech taka będzie. $shipping_rate = 6zł (polecony priorytet) więc po twojej odpowiedzi pomyślałem że można to zrobić w ten sposób że zliczyłbym ile jest w koszyku unikalnych numerów dostawcy (vendor_id) i przemnożył to razy stawka wysyłkowa ale teraz mam taki problem array $cart 1 $vendor_id = 1 $product_id = 1 2 $vendor_id = 2 $product_id = 234 3 $vendor_id = 1 $product_id = 33 czyli: $vendor_1 występuje 1 raz (czyli 1 x 6zł) $vendor_2 występuje 2 razy (tutaj też powinno być 1 raz 6 zł) czy jest jakaś funkcja która policzy mi ile unikalnych elementów występuje w tablicy (albo raczej różnych jeżeli coś występuje dwa razy to liczy jako jeden) nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłem?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Darek Ok, Znalazłem w necie coś takiego do policzenia:
To mi chyba pomoże? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 20:43 |