![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuje do swojego cms'a napisać własny ACL i teraz się bije z myślami jak to zrobić, nie podoba mi się w zendowskim acl serializacja danych, nigdy jej nie używałem i używać nie będę (chyba że będę jakoś zmuszony w co wątpię) ale nie teraz o tym mowa. Więc wymyśliłem sobie że będę jechał na bitach, np:
I teraz czy robić to na grupy + osobno dla usera, czy tylko na grupy? Wiadomo tylko na grupy prościej, a na jedno i drugie, większe możliwości. Macie jakieś inne pomysły? Ten post edytował cojack 9.09.2009, 08:41:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zyx jedyne co mi się nie podoba w Twoim rozwiązaniu to to że implementuje router (w pewnym sensie) again, a mi na tym nie zależy. Jeżeli mam już gotowy router, to należy wykorzystać jego moc nie "pisać go od nowa". Nie chce zapisywać względnych ścieżek do bazy, ani używać pętli ala rekurencji. Muszę to przemyśleć.
@edit Rzucę okiem jak to jest w linuxie zrobione, może jak nie będzie trudne w implementacji, to zastosuję. Ten post edytował cojack 9.09.2009, 15:20:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:03 |