![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam może dla niektórych dość banalny problem, ale mi nie daje on spać. Jestem w 3 klasie gimnazjum i jak widać kończę edukację podstawową w tym roku. I powstaje pytanie, przeglądałem kilka szkół w mojej okolicy i wybrałem 2: LO - kierunek informatyka (5x matematyka i 3x informatyka tygodniowo) i technikum informatyczne. Nie potrafię się zdecydować, jedni mówią że liceum lepiej przygotowuje do dalszej nauki, inni że po technikum będzie mi łatwiej np. znaleźć pracę. Chciałbym zasięgnąć waszej opinii w tej sprawie, ponieważ lubię informatykę, dość długo się nią zajmuję i nie sprawia mi ona większych trudności. Mam nadzieję że przedstawicie plusy i minusy obu szkół, a ja w końcu się wyśpię (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Z góry dziękuję wam za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Radeko. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zależy w jakim zawodzie. Wszyscy kurcze słuchają ludzi dookoła "Idź na zarządzanie potem znajdziesz prace", "idź tam", "a może tam będzie ci łatwiej". A potem takie tumany, które umieją tylko jedno łażą po świecie i ględzą, że roboty nie ma. Trzeba się czasem przekwalifikować.
I Po LO i po Technikum możesz łatwo znaleźć prace ale zależy CO TY UMIESZ. Przecież cały czas mówimy o własnych umiejętnościach. A tytuł to jest już pewna rzecz, która MOŻE ale nie musi się przydać. //UP Cytat flasha Tak? onClipEvent i on(release) i dalej nie wychodzą? (chodzi o AS2 a już się powinno AS3) Cytat css Obsługa html i body a reszta w <table> ? Cytat pascal To ja już wolę oglądać tego pascala w tv...Cytat c++ Naprawdę nie mam nic przeciwko c++ ale uważam, że jest wieeeele bardziej popularnych języków po których można zdobyć robotę. CHOCIAŻBY Java. Jeżeli poziom jest większy niż ten o którym mówię to pochwal się, która to szkoła i czy jest to w normalnym programie nauczania. Ten post edytował wookieb 8.09.2009, 18:05:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:46 |