![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się zastanawiam jak wygląda konstrukcja zapisu do bazy użytkowników którzy czytali moje artykuły, odwiedzili moją stronę lub oglądali mój profil? Dla jasności dodam, że chodzi mi o np. wykaz 100 ostatnich użytkowników którzy oglądali mój profil, jak coś takiego zrobić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki CyberDuck_ za nakierowanie bo choć pamiętałem o GROUP BY to zamierzałem po nie sięgnąć tj. zgłębić działanie tej dyrektywy troszkę później.
Nie mniej naprostowałeś mnie i wyszło mi teraz coś takiego:
Zapytanie troszkę inaczej wygląda niż poprzednie ponieważ w międzyczasie naszła mnie myśl aby zmienić tak jak mam w tabeli pw i zmieniłem: Cytat kto_id => nadawca kogo_id => odbiorca kiedy => data_nadania co pozwoliło mi powyższe zapytanie zastosować też do PW (wiadomości) i teraz jednym kliknięciem mam kto mnie odwiedził albo kogo ja odwiedzałem jak i też kto do mnie pisał lub też do kogo ja pisałem. Tylko jakoś takie karkołomne to zapytanie jak na moje amatorskie oko, a co dziwne działa!!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:33 |