![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się zastanawiam jak wygląda konstrukcja zapisu do bazy użytkowników którzy czytali moje artykuły, odwiedzili moją stronę lub oglądali mój profil? Dla jasności dodam, że chodzi mi o np. wykaz 100 ostatnich użytkowników którzy oglądali mój profil, jak coś takiego zrobić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem tą modyfikację a w niej:
jak dla mnie to...chińszczyzna, za cieńki jestem (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Z tego co widzę zapytanie jest do dwóch tabel jednocześnie i wlaśnie o to mi chodziło, a mianowicie jak wyszukać w tabeli nr 2 wedle wyniku z kryteriów wyszukiwania w tabeli nr 1? Wcześniej znalazłem coś takiego:
i po tym zorientowałem się że da się to osiągnąć w jednym zapytaniu, tylko nie wiem jaka ma być składnia tego zapytania? Mózg mi się zapalił (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) I wymyśliłem coś takiego:
i zaraz zabieram się do sprawdzania jak to zadziała. Pytanie czy da się tutaj zastosować DISTINCT aby nie wyświetlało zdublowanych użytkowników? Ten post edytował kosma 7.09.2009, 22:52:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:08 |