![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jedno pytanie: Do czego tak na prawdę mogą się przydać interfejsy w programowaniu? Bo za cholerę nie wiem. Szukam unikalnego zastosowania, którego nie dało by się z powodzeniem zastąpić czymś innym i nie znajduję. Do czego to więc?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się wydawało zawsze że można iterować po czymkolwiek (w rozumienie obiekcie) co posiada metody do iterowania po tym czymś. Np w rubym, jeśli obiekt ma odpowiednio zaimplentowaną metodę each to można używać jej jak iteratora w "typach wbudowane", z times jest podobnie, czy upto. W pythonie masz np. __iter__()
~dr_bonzo słusznie napisał: "sztosz, nie obraz sie ale poucz sie javy czy c#. Chociazby podstaw bo z tego co widze to posiadasz znajomosc jedynie dynamicznych jezykow, i pewne rzeczy ci trudniej pojac." Muszę się pobawić więcej Javą, wtedy zapewne będę inaczej na to wszystko patrzył (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:06 |