![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na poczatku dodam ze jestem tutaj nowy i niewiem czy wybralem odpowiedni dzial do tego tematu. Ok zaczynam. Razem z kolegami chciałbym napisać własna Ligę Typerów ale niestety utknolem na jednym z etapow jej tworzenia. I tu zwracam sie do was o pomoc. Jak zrobic cos takiego ze np: jest mecz Lech Poznan - Legia Warszawa i mam trzy rodzaje typow 1, X, 2 i kazdemu z tych trzech typow odpowiada jeden radio (to koleczko do zaznaczania) i np uzytkownik zaznaczy radio przypisane do typu 1 to do bazy danych zostanie przekazany ten typ a nie inny i zeby ten typ byl przypisany do odpowiedniego ID odpowiadajacego danemu meczowi i uzytkownikowi ? Moze ten post wydawac sie nie zrozumialy ale mam nadzieje ze kazdy sie polapie o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z gory dziekuje za wasza pomoc . Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 4 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to bym zrobił tak (w uproszczeniu) Tabele:
użytkownik 'id_uzytkownik' 'nazwa', druzyny 'id_druzyny' 'nazwa', mecze 'id_meczu' 'id_druzyny_gospodarz' 'id_druzyny_gosc' 'bramki_gospodarz' 'bramki_gosc', typy 'id_uzytkownik' 'id_meczu' 'typ' no i potem sobie piszesz funkcje która sprawdza jaki jest typ meczu czyli jeżeli bramki_gospodarz > bramki_gosc = typ 1 i tak dalej. A dalej to już chyba wiadomo, porównujesz to co ci zwróciła funkcja z typem użytkownika no i analogicznie myśląc jeśli jest taka samo to użytkownik trafił. Jestem po weselu (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) i nie jestem pewien czy to dobrze wyjaśniłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:11 |