![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jedno pytanie: Do czego tak na prawdę mogą się przydać interfejsy w programowaniu? Bo za cholerę nie wiem. Szukam unikalnego zastosowania, którego nie dało by się z powodzeniem zastąpić czymś innym i nie znajduję. Do czego to więc?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i to jest właśnie ten problem którego chciałem uniknąć. Założyłem temat na Hydeparku, a nie w PHP żeby mi nie tłumaczono co można w PHP a czego nie, bo to mnie zupełnie nie interesuje Tak więc nie traktuje tylko z perspektywy PHP, gdzie bez interface-ów dałoby się objeść.W językach typu Java nie wyobrażam sobie pracy bez interface-ów - głównie dlatego, że same w sobie stanowią one osobny typ. Są one również (tu już można mówić o wszystkich językach obsługujących je) niezwykle przydane w przypadku, gdy programiści tworzą kod dla programistów (to co nospor opisał). Co do "zła w postaci dziedziczenia". Również nie wyobrażam sobie pracy bez niego. A to, że ludzie potrafią źle używać jakiegoś narzędzia to nie argument za tym by uznać narzędzie samo w sobie złym... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 21:03 |