![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was serdecznie, nawet nie wiem jak ten temat napisać po polsku... Noszę się wreszcie z zamiarem napisania gry www, która od dawna mi już chodzi po głowie, problemem którego nadal nie wiem jak rozwiązać jest uruchamianie operacji na bazach danych (po uprzednim dokonaniu obliczeń) po stronie serwera, bez konieczności inicjacji zadania przez użytkownika. CRON odpada, bo za wolny i zdaje się nie tak dokładny, operacje muszą się odbywać co do sekundy i być bardzo szybkie, zakładając iż będzie tego po kilkaset w ciągu sekundy... Stąd też, nawet nie wiem czy jestem wstanie coś takiego w PHP napisać, czy też muszę wrócić do programowania w C++... Ale przecież to użytkownicy będą inicjować te operacje, po prostu obawiam się że DATE + czas będzie za wolny... Zakładając że będzie dużo użytkowników (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zna ktoś może jakieś lepsze rozwiązanie?
Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł na gierkę to już mi chodzi po głowie od bardzo dawna i jest to coś, czego właśnie jeszcze nigdy nie widziałem w necie, dość rozbudowany, także mało pisania na pewno nie będzie. Grafika szczęśliwie też mam, dla którego zrobię stronę, a w zamian on mi grafikę do mojej. I nie spodziewam się że pierwszy projekt będzie dobrze chodzić, w najlepszym wypadku w połowie zacznę pisać od nowa. Ale jedno co wiem że potrafię, to wymyślać ciekawy pomysł na MMoRPG, z racji iż w postaci aplikacji, to 10 miliardów złotych nie starczy, zostaje mi przeglądarka, ale to ostatnimi czasy zyskuje sobie coraz większą popularność. Symulację ruchu pieszych pisałem rok, ale było warto, nauczyłem się naprawdę sporo. To był mój pierwszy projekt w OpenGL i pierwszy tak duży program w C++, ale dało się, chodziło, dało się robić badania na tym, zmieniać układ pomieszczenia, z udziałem do 200 ludzi naraz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Wiem że jak podejmę normalną pracę, to tego projektu nigdy nie skończę, po pracy takiego molocha pisać, to tylko sfera marzeń, także albo teraz zrealizuje swoje marzenie, albo nigdy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:16 |