![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Zamojsce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura bazy danych:
(IMG:http://images39.fotosik.pl/184/e75ca425f3300656m.jpg) A tutaj kod:
który wyświetla taki formularz: (IMG:http://images44.fotosik.pl/191/64ebb3441ad7f9dfm.jpg) W pliku aktualizacja_2.php do którego odwołuje się powyższy formularz mam coś takiego:
I teraz tak. $_POST['data'] pobiera w porządku id daty bo próbowałem INSERTOWAĆ coś takiego
i się udało. Ale jak zrobić żeby pobrało dane popytu i id_towaru które są w pętli w pliku aktualizacja.php i żeby INSERT wprowadził 4 rekordy do tabeli produkty z tą samą datą, ale z różnymi id_towaru i popytami, podanymi w polach INPUT Za napisane sugestie z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Zamojsce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próba wpisania 4 rekordów o dacie 19 i popytach 1 2 3 4
Dostaje taki wynik:
1) Dlaczego proponujesz count($wiersz) a nie $_POST['ile'] 2) Datę wczytuje gdy jest $id_daty = $_POST['data']; a nie $id_daty = $_POST['$data']; jak w propozycji 3) W formularzu mamy inputy: <INPUT TYPE='text' NAME='$i' VALUE='$i'> <input type='hidden' name='id_towaru$i' value=".$wiersz['id']."> i próbujemy to wczytać za pomocą: $variable = 'id_towaru$i'; $popyt = $_POST['$i']; $id_towaru = $_POST['$variable']; Nie rozumiem dlaczego nie może być $id_towaru = $_POST['id_towaru$i']; 4) Nie wiem dlaczego $popyt = $_POST['$i']; nie wczytuje popytu, w pętli powinno wczytać od 1 do 4 $popyt = $_POST['1'] $popyt = $_POST['2'] $popyt = $_POST['3'] $popyt = $_POST['4'] gdzie 1 2 3 4 to kolejne nazwy INPUTów w formularzu czyli powinno pobrać Value tych pól Nie wiem czy to są podstawy których nie znam. Wydaje mi się że powyższe zagadnienie jest trochę trudne bo to nie jest wpisanie 4 INSERTAMI 4 rekordów o podanych wartościach tylko są te pętle. Wiem, że dla was to banały, ale jak widać dla mnie chyba czarna magia. Gdzie mam błąd? w aktualizacja.php czy aktualizacja_2.php ? Czy w pierwszym pliku wartości są wysyłane dobrze do drugiego pliku i ten drugi źle odbiera, a może ten pierwszy źle wysyła a drugi dobrze odbiera, czy może (zapewne tak jest) obydwa są do bani. Nie chce gotowego kodu. Chcę się czegoś nauczyć. Te inputy wyjąłem z tabeli bo napisałeś że nie wczyta ich z pola <TD> Panowie, prosze Was, nakierujcie mnie co mam poprawić... Dodam że INSERT wprowadza mi rekordy ale oczywiście typu 19 0 0 19 0 0 19 0 0 19 0 0 19 0 0 gdzie data=19 a popyt i id_towaru 0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:54 |