![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Zamojsce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://images41.fotosik.pl/185/dcd2828ceae7e2a9m.jpg)
Pewien skrypt pewnego Pana generuje wykresy takie jak ten pierwszy wykres na screenie Trzeba tylko w pewnym pliku podać odpowiednie dane I tak ten pomarańczowy wykres miał zapodane takie coś:
Otrzymuje też wyniki:
Moja struktura bazy danych wygląda następująco: (chodzi o tabele data i produkty) (IMG:http://images43.fotosik.pl/188/1182f918ccd3c00fm.jpg) Jak widać w zapytaniu chcę pokazać jakoś popyty dla produktu akurat o Id=2 ale wyświetla mi tylko pierwszą datę i pierwszy popyt dla towaru id=2 W tabeli produkty mam 9 pozycji dla towaru o Id=2 id_daty ...id_towaru... popyt 1.......... 2 ............20 2 ..........2 ............25 3 ..........2 ............15 4 ..........2 ..............5 5 ..........2 ............15 6 ..........2 ............10 7 ..........2 ............15 8 ..........2 ............15 9 ..........2 ............15 Jak pokazać wszystkie daty i wszystkie popyty dla danego id towaru? Ten post edytował damianprz 29.08.2009, 13:20:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Zamojsce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale ja nie mam za bardzo już czasu, żeby myśleć po 3 dni nad 1 zagadnieniem. Jak widać mam nie za dużą wiedzę i pewnie z tego myślenia nie wiele by wynikło, a na studiowanie teraz książek z PHP nie mam czasu. Ogólnie mam taką sytuację, że późno pisze prace i bronie się we wrześniu ale nie swojej winy.
Cytat Nie zerknąłeś nawet do pliku dane.inc.php, gdzie jak byk widać co jest potrzebne jako dane do wykresu i wystarczy tam tylko podmienić dane by zmienić wykres. Jak nie zerknąłem jak cały czas pisałem że w tym pliku właśnie trzeba podmienić $wartosci i $nazwy na swoje. Cytat Ty i tak będziesz musiał jeszcze ten kod wyświetlający zaimplementować w swój kod. Tyle że przy Twojej wiedzy także z tym będziesz miał problem. Ale autor skryptu pozwolił z niego korzystać pod warunkiem że nie będzie usunięta wzmianka że to jego Wystarczy mi tylko teraz wygrenerować linki jak w przypadku przeglądu tabelarycznego dziennego popytu danego towaru
i następnie w pliku dan.inc.php
tę dwójkę zamienić na $_GET['id'] Cienki z PHP jestem, ale dzięki Tobie wiele się nauczyłem, szczególnie to polecenie
czy
zrobiły na mnie wrażenie bo bez żadnych pętli wykonują działania na tylu rekordach ile jest w tabeli. PHP miałem na studiach mało, a nie zdecydowałem się żeby dokształcić się na własną rękę. Tematyka mi się podoba i w związku z tym mam pytanie. Jak najszybciej nauczyć się "praktycznego" PHP, jakieś kursy w internecie może są? albo jakaś fajna książka? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:10 |