![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dzisiaj przeglądałem statystyki strony, i przeglądając słowa kluczowe natrafiłem na takie coś: LINK Okazało się, że pod podaną frazą moja stronka jest całkiem nieźle wypozycjonowana, mimo że tematyka całkiem odmienna... W sumie to też często szukając czegoś za pomocą google trafiałem na strony zupełnie nie pasujące do zapytania. A wy macie jakieś wywołania z "dziwnych" słów kluczowych? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przeglądarki dążą do tego żeby właśnie zadawać pytania w języku naturalnym. Ja zadając pytania też używam kilku wyrazów i zauważam że pytanie w stylu "How to debug linux kernel" albo "how to sort table in python" dają sensowne wyniki wyszukiwań, często pierwsza wyszukana strona daje satysfakcjonującą odpowiedź. Więc ten trend nie jest taki dziwny. Też robię podobnie. Zakładam zwyczajnie, że ktoś już kiedyś zadał identyczne, lub podobne (językowo, nie semantycznie) pytanie i jak sam twierdzisz, zadziwiająco często rozwiązanie trafia się natychmiast. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 23:23 |