![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dzisiaj przeglądałem statystyki strony, i przeglądając słowa kluczowe natrafiłem na takie coś: LINK Okazało się, że pod podaną frazą moja stronka jest całkiem nieźle wypozycjonowana, mimo że tematyka całkiem odmienna... W sumie to też często szukając czegoś za pomocą google trafiałem na strony zupełnie nie pasujące do zapytania. A wy macie jakieś wywołania z "dziwnych" słów kluczowych? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale przeglądarki dążą do tego żeby właśnie zadawać pytania w języku naturalnym. Moja przeglądarka nie podąża w tym kierunku ;-) Ale pewnie mówisz o wyszukiwarkach ;-) Zgodzę się z tobą, że zapytania w języku naturalnym, czyli typu "jak upiec sernik" dają dobre rezultaty - wiele stron ma to właśnie w treści, czyli np. tytuł typu "Jak upiec dobry sernik" - dlatego między innymi pojawiają się wysoko. Przykład, który podałem jest jednak troszeczkę inny - chodzi mi o pytania pełnymi kwiecistymi zdaniami/zawierające dwa pytania w jednym zapytaniu etc. Przykładowo zapytanie: "jak zachować się po zdradzie chłopaka" jest ok, ale już "Mój chłopak mnie zdradza - jako powinna się zachować? Czy z nim zerwać?" będzie sprawiać wyszukiwarce problemy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:13 |