![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 1.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem tego programowania obiektowego, więc dla treningu, chciałem napisać prosty skrypt do hashowania słów.
Kiedyś taki był mi potrzebny więc napisałem go, teraz chciałem uzyskać taki sam efekt stosując klasy ;p. A więc pierwotny:
I nowy:
Oczywiście pierwotny działa, a nowy... no właśnie. Jak to bywa na początkach zawsze nie wychodzi. Mimo, że nic nie wpisałem Pokazuje się: Wpisane słowo: MD5: SHA1: [formularz] a gdy wpiszę słowo, pokazuje się wpisane słowo: [słowo] i dalej przy MD5 i SHA 1 jest pusto. PHP nie zgłasza żadnych błędów więc piszę tutaj, bo jak mówię ni znam się na programowaniu obiektowym i tym skryptem chcę załapać o co w tym dokładnie chodzi Z góry dzięki za pomoc w nauce ;p Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 1.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem specjalnie return by móc wyświetlić zmienną zawierającą hash gdzie chcę
@Skowron trzecie ;p blooregard owszem pokazał hash ale nie wiem dlaczego wtedy kiedy nic nie wpisałem, tak jakby nie sprawdził, czy jest wypełnione pole, a po 2 potem nie ważne co wpisałem, to hash został ten sam ;p Ten post edytował Rookie 29.08.2009, 19:31:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:21 |