Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z UPDATE
damianprz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Co jest nie tak ze składnią tego zapytania

1. UPDATE zapasy LEFT JOIN (SELECT id_towaru, avg( popyt ) AS srednia, STD( popyt ) AS odchylenie FROM produkty GROUP BY id_towaru)
  2. ON zapasy.id_towaru = produkty.id_towaru
  3. SET zapasy.srednia = produkty.srednia, zapasy.odchylenie = produkty.odchylenie

Select w nawiasie liczy dla każdego towaru średnią i odchylenie standardowe
Wyniki czyli produkty.srednia produkty.odchylenie chcę UPDATEM dodać do tabeli zapasy
Ale coś jest nie tak
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

Wziąłem i dokładnie przepisałem oraz skopiowałem zarówno strukturę jak i zawartość rekordów. Wykonanie jest prawidłowe i bezbłędne. Widzę więc przyczynę tylko w jednej rzeczy. Używasz KRASNALA, jesli na domyślnie ściągnięcej paczce to problem jest zapewne właśnie w niej. Musisz bowiem wiedzieć, ze jest w niej naprawdę stara wersja wszystkiego. Star Apache (ten akurat nie zmienił się wiele), stary PHP i NAPRAWDĘ stary MySQL w wersji 3.X, więc to on zapewne sprawia Ci problem, bo mi ta wersja kiedyś także problemów narobiła. Od tamtego czasu albo sam konfiguruję wszystko albo używam pakietu WAMP na windzie. Zrób sobie Eksport bazy danych i wywal Krasnala oraz zainstaluj WAMPa. Powinno przejść jak ręka odjął (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:45