![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, właśnie przeglądam książkę Włodzimierza Gajdy pt. "HTML XHTML I CSS" doszedłem do formularzy gdzie zostało napisane, że:
jest nie poprawne zaleca się: lub to samo tyle, że w tabeli. I tu moje pytanie jak to się ma do tego że tabele powinny służyć do przedstawiania danych tabelarycznych? jak w ogóle zakwalifikować formularze? edit: pośpieszyłem się chyba temat pasuje bardziej do hydeparku, przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował f1xer 28.08.2009, 22:49:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Pola formularzy powinno się grupować: FIELDSET
2) Nawet jeżeli etykiety nie mają być widoczne warto je dodać i ukryć przy pomocy CSS. 3) Formularz oczywiście można zbudować przy pomocy tabelki... w momencie, gdy formularz sam w sobie jest częścią danych tabelarycznych. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Z reguły jednak listy definicji (DL) czy zwykłe (UL) są najlepszym wyjściem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:18 |