![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, właśnie przeglądam książkę Włodzimierza Gajdy pt. "HTML XHTML I CSS" doszedłem do formularzy gdzie zostało napisane, że:
jest nie poprawne zaleca się: lub to samo tyle, że w tabeli. I tu moje pytanie jak to się ma do tego że tabele powinny służyć do przedstawiania danych tabelarycznych? jak w ogóle zakwalifikować formularze? edit: pośpieszyłem się chyba temat pasuje bardziej do hydeparku, przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował f1xer 28.08.2009, 22:49:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ma się to tak, że książka jest stara i należy patrzeć też tak na "standardy" i pomysły autora w niej przedstawiane (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ja bym powiedział nawet że kod nadal po "poprawkach" autora jest niepoprawny. Może jestem nieco świrem pod względem standardów ale Login czy Hasło dla mnie jako teksty nie powinny być osobno ale ujęte w label, a potem całość ostylowana tak, by dopasować do oczekiwanego wyglądu strony. Tabelki w przypadku budowy layoutu to coś co powinno sie omijać szerokim łukiem, bo w przyszłości tylko problemy będzie sprawiać przy przebudowie, zmianach wszelakich i na dodatek wpływając na takie rzeczy jak SEO (google preferuje walidujące się strony, nie oparte o tabelki).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 23:05 |