![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto bardzo niewielki fragmanet xml'a, którego musze pobrac i zapisać do bazy.
i teraz by zapisać dane z kategorii sport listuje to wszystko poprzez
jest jakieś szybsze (wydajniejsze) dotarcie do samej kategorii np:Cricket czekam na sugestie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Aby odwołać się do atrybutów węzła musisz użyć "małpy" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Kod nazwa_węzła/@nazwa_atrybutu użycie Kod nazwa_węzła/@* zwróci Ci wszystkie atrybuty tego węzła (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: Tyle, że jest jeszcze inna składnia i właśnie ją znalazłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod nazwa_węzła/attribute::* gdzie za * możesz wstawić nazwę atrybutu jeśli nie chcesz wszystkich.Sorki... Nie spojrzałem na układ XML i zasugerowałem, że masz to już wewnątrz węzła jako atrybut, a nie kolejne elementy zagnieżdżone. Wtedy przepychasz się dalej w strukturze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli idąc do HomeTeam musisz ten węzeł dorzucić ZA szukaniem kategorii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A więc wejść do OddsData i tam do HomeTeam.
Dlatego XPath jest fajne bo działa jak przechodzenie po gałązkach. Robisz coś i szukasz pasujących do wzorca Ten post edytował thek 28.08.2009, 11:30:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 17:59 |