![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Zacząłem się bawić z php i doszło do skryptu logowania. Napisałem sobie prosty skrypt i odpaliłem go na lokalnym serwerze stworzonym za pomocą Wampserver'a. I za każdym razem jak testuje ten skrypt to wysypuje mi się Apache. Czy w moim skrypcie jest błąd? I przy okazji czy mój skrypt jest w miarę bezpieczny? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I przy okazji czy mój skrypt jest w miarę bezpieczny? Lepiej trzymać hasła w MD5. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) I wygodniej zrobić to na osobnym pliku np. logowanie.php To dodajesz w dowolnym pliku: A to plik logowanie.php:
I później w plikach dodajesz tylko:
Ten post edytował Kszyhuu 26.08.2009, 16:15:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej trzymać hasła w MD5. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Gdyż? Uzasadnij swoją wypowiedź... Ja czytałem, że sha1 jest bezpieczniejsze... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:41 |