![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawa wygląda tak. mam skrypt1 na stronie1. w pliku xml mam liste adresów www (do kórych mam prawa administracyjne). pod kazdym z tych adresów mam skrypt. i teraz tak. na stronie numer jeden wywoluje skrypt, który to ma wywołać skrypty na stronach z mojej listy xml. moj skrypt1 wysyła zmienne do docelowych skryptów, i czeka na ich odpowiedz. jezeli n skryptów zwróciło wartosci True to skrypt1 kończy działanie sukcesem.
próbowałem to zrobić poprzez file_get_contents, ale robi sie straszny bałagan, gdyż na stronie docelowej znow musze wywolac file_get_contents na stronę pierwotną, zwrócic warość true albo false... no i jak zapisywać licznik prób udanych (true) o nieudanych(false) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy istnieje jakis prostszy sposob (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ktos sugerował curl. czy warto, i jak to sie je bo czytalem manual i nie moge tego rozgryźć (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) a moze jest coś prostszego, bardziej wydajnego?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, skrypt1.php wchodzi na stronę tak jakbyś sam wszedł przez przeglądarkę. Zatem otwierając jakiś link serwer już mu zwraca wynik, i ten wynik cURL Ci podaje.
1. skrypt1.php (serwer 1) wywołuje skrypt2.php (serwer 2) 2. serwer 2 włącza skrypt2.php który coś tam robi i zwraca wynik (czyli niby wyświetla stronę) 3. skrypt1.php odbiera wynik i zapisuje go do zmiennej 4. skrypt1.php przerabia to co otrzymał Proponuję, żeby na drugim serwerze, skrypt2.php przyjmował jakis parametr klucza, tak, żeby nikt niepowołany nie mógł go sobie otoworzyć. IMHO drugi skrypt najlepiej jakby zwracał wynik w formie xml, lub zserializowanej tablicy, wtedy jego obróbka po stronie skrypt1.php będzie łatwiejsza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:39 |