![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie Ponownie
Jak mogę zbudować licznik zarejestrowanych osób i ostatnio zarejestrowaną osobę, aby wyświetlało mi te dane na stronie głównej. Chcę to zrobić poprzez MySql ponieważ tam robiłem wpis tabeli. Dane Tabeli: Nazwa: user Hasła: password Loginy: login ID: user_id I na stronie głównej poprzez połączenie MySql wyświetlać mi ma: Mamy [liczba] Zarejestrowanych Użytkowników Ostatnio Zarejestrowany: [username] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Optymalizuj to chłopie i popraw byki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
DESC ma być. ASC to sortowanie od najmniejszej do największej. A Ty masz mieć najnowszego usera, czyli z największym id, a więc ma być DESC. Na dodatek po co ślesz cała tabelę userów? Masz posłać tylko liczbę userów i najnowszego więc zrób porządne zapytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
To da Ci tylko jeden rekord wynikowy, który zawiera zarówno nazwę ostatnio zarejestrowanego użytkownika, jak i liczbę userów w bazie. Jeśli będziesz miał w bazie 500 userów to będziesz do skryptu posyłał 500 rekordów by sprawdzić wartość tylko jednego z nich? Szczerze wątpię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował thek 25.08.2009, 21:56:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:21 |