Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Funkcjia biblioteki imap
Wolfie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Witam,

Czy istnieje funkcja z biblioteki imap_ dzieki ktorej mialbym dostep do maili na swoim serwerze ale zanim dostana sie do jakiegokolwiek folderu ? Mowiac folderu mam na mysli inbox, spambox, itp. Chodzi o to ze musze sklasyfikowac przychodzace maile zanim jeszcze trafia do inboxa lub spamboxa lub innego boxa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Wolfie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Bez slasha zwraca cos takiego :

Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8

Notice: Unknown: [CLOSED] IMAP connection broken (server response) (errflg=2) in Unknown on line 0

Natomiast ze slashem to :

Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8
Connection failure
Notice: Unknown: Can't open mailbox {imap.gmail.com:993/imap/}Praca: invalid remote specification (errflg=2) in Unknown on line 0

To samo sie dzieje jak usune z konca ciagu takze "imap/"

-----------------------------------------------------------------------------------------

erix mozesz mi wytlumaczyc swoj tok myslenia....

Nie mozna poprostu pobrac wiadomosci bez OP_HALFOPEN a nastepnie przeniesc do porzadanego folderu ?

Tzn zalezy mi zeby dostac sie do wszystkich wiadomosci zanim zostana sklasyfikowane przez serwer z ktorym sie lacze, ale czy koniecznie musze uzywac parametru OP_HALFOPEN ?

Ten post edytował Wolfie 24.08.2009, 14:19:40
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 05:24