![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś zna może dobre miejsca na kupno dobrego SSL? Nie szukam odpowiedzi - zrób sobie sam... bo tą znam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Potrzebuję właśnie wykupić certyfikat (na potrzeby płatności kartami w sklepach interetowych), dlatego zadzwoniłem do Centrum Unizeto. Jak mi powiedziano ich certyfikaty są już we wszystkich nowych produktach Microsoftu, Operze, Mozilii i wielu innych.
A to ciekawe, bo o ile pamiętam deklarację developerów Mozilli w czasach gdy wychodziła wersja 1.4 to domyślnie z paczki ta przeglądarka jako open-source'owa ma być pozbawiona jakichkolwiek certyfikatów. Skądinąd jest to podejście słuszne, bo skoro jest to wolne oprogramowanie to dlaczego ma promować niektóre CA a innych nie, a poza tym kto zapłaci za audyt. Co do MSIE, to przed chwilą z ciekawości sprawdziłem wersje 6.0 z SP1 i nie ma tam śladu po Unizeto. Może jest w wersji polskiej, ja sprawdzałem angielską. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 03:27 |