![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym napisać skrypt który pobierał by dane z takich plików xml http://clodogame.fr/dev/api/user.97.xml pobierając id (np.97) z pliku tekstowego. Następnie wrzucało dane do sql. Wyskakuje mi błąd:
Skrypt wygląda tak:
Plik tekstowy:
Strasznie byłbym wdzięczny za pomoc. Ten post edytował Trecco 22.08.2009, 12:06:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W $xml masz obiekt nie tablice simplexml poczytaj komentarze.
Nie powinno być tak
Przed zapisaniem do bazy daj echo i sprawdź czy dane w zmiennej $xml są takie jak w pliku. echo $xml->name; itd Będziesz wiedział gdzie masz błąd przed zapisaniem do bazy czy w trakcie zapisywania do bazy. Zrób jakieś testy np: if( $xml == false ) echo 'Wystapił bład !' ; Ten post edytował emp 23.08.2009, 13:02:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W $xml masz obiekt nie tablice simplexml poczytaj komentarze. Nie powinno być tak
Przed zapisaniem do bazy daj echo i sprawdź czy dane w zmiennej $xml są takie jak w pliku. echo $xml->name; itd Będziesz wiedział gdzie masz błąd przed zapisaniem do bazy czy w trakcie zapisywania do bazy. Zmieniłem na obiekty, dodałem Po
Ale nic nie wyświetliło. Jakiś sugestie? @EDIT Zrobiłem dziecinny błąd, zauważyłem, że w pliku xml istnieje jeszcze <user>
Dodało do bazy danych. Do wyświetlenia wystarczy
Ten post edytował Trecco 23.08.2009, 20:15:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:24 |