Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] problem z logowaniem do serwisu
KatarzynaB

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam problem z logowaniem do mojego serwisu, które to nagle z niewiadomych przyczyn przestało działać.
Skrypt logowania jest standardowy, mniej więcej taki jak opisywany tu: http://www.egrafik.pl/phpmysql-prosty-syst...owania,880.html

Po wpisaniu loginu i hasła nic się nie dzieje, nie przekierowuje mnie na stronę docelową. W bazie widzę także, że logowanie udało się (odpowiednie pole zmienia się z 0 na 1) niemniej jednak nie przekierowuje na stronę docelową.

Serwis stoi na hostingu nazwa.pl. Podejrzewam, że dokonano jakichś zmian na serwerze i w ich wyniku mam problem j.w. Niestety admini nazwa.pl zaprzeczają by coś się zmieniło. Gdy zgłosiłam im problem sugerowali by dodać do .htaccess linię php_flag register_globals 1. Dodałam, nie pomogło.

Logowanie działało zawsze bezproblemowo. Problem występuje od kilku dni. Żadne pliki nie były modyfikowane, nie było żadnej ingerencji z mojej strony.

Prośba o sugestie - co należy zmienić/zmodyfikować by przywrócić możliwość logowania ?

Pozdrawiam,
Kasia
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Shlizer

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(KatarzynaB @ 22.08.2009, 18:16:03 ) *
co w moim rozumieniu oznacza, że nie przekazano parametrów do skryptu. Gdy ob_start(); umieszczę po session start to mam komunikat Cannot add/modify header information - headers already sent by...

Nie do końca to tak wygląda..
Wysyłasz headery do przeglądarki już poleceniem session_start() o ile się nie mylę, a potem chcesz je wysłać ponownie poleceniem header("Location:xxx");
Ta druga funkcja zaczyna ładować inną stronę (i tą opuszcza), więc albo usuń tą linię i każ użytkownikowi samemu się tam przenieść za pomocą linka, albo zaincluduj =p stronę panel.php (o ile konstrukcja strony na to pozwala).
Swoją drogą linia "$komunikat="<a href=\"panel.php\">dalej</a>; " już się nie wykona =p

To tak ode mnie..
i jeszcze jedno - paskudne formatowanie kodu =p
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.10.2025 - 04:46