![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z logowaniem do mojego serwisu, które to nagle z niewiadomych przyczyn przestało działać. Skrypt logowania jest standardowy, mniej więcej taki jak opisywany tu: http://www.egrafik.pl/phpmysql-prosty-syst...owania,880.html Po wpisaniu loginu i hasła nic się nie dzieje, nie przekierowuje mnie na stronę docelową. W bazie widzę także, że logowanie udało się (odpowiednie pole zmienia się z 0 na 1) niemniej jednak nie przekierowuje na stronę docelową. Serwis stoi na hostingu nazwa.pl. Podejrzewam, że dokonano jakichś zmian na serwerze i w ich wyniku mam problem j.w. Niestety admini nazwa.pl zaprzeczają by coś się zmieniło. Gdy zgłosiłam im problem sugerowali by dodać do .htaccess linię php_flag register_globals 1. Dodałam, nie pomogło. Logowanie działało zawsze bezproblemowo. Problem występuje od kilku dni. Żadne pliki nie były modyfikowane, nie było żadnej ingerencji z mojej strony. Prośba o sugestie - co należy zmienić/zmodyfikować by przywrócić możliwość logowania ? Pozdrawiam, Kasia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt wygląda tak:
<?php session_start(); require_once("mysql.php"); if($_GET['akcja']=="loguj") { $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['passwd']; $query="SELECT *,PASSWORD('$haslo') AS haslo FROM admins WHERE login='$login' LIMIT 1"; if($result=$GLOBALS['mysql']->query($query)) { $row=$result->fetch_assoc(); //echo $row['passwd']." ".$row['haslo']; if($result->num_rows>0&&$row['haslo']===$row['passwd']) { $result->free(); $_SESSION['l']=$login; $iv_size = mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_RIJNDAEL_256, MCRYPT_MODE_ECB); $iv = mcrypt_create_iv($iv_size, MCRYPT_RAND); $key_hex = '8764782h3826732hei2h7832y763'; $key_bin = pack('H*', $key_hex); $_SESSION['p'] = mcrypt_encrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256, $key_bin, $haslo, MCRYPT_MODE_ECB, $iv); $REMOTE_ADDR=getenv("REMOTE_ADDR"); $query="update admins set czas=UNIX_TIMESTAMP(),logged=1,ip='{$REMOTE_ADDR}' where login='{$row['login']}' LIMIT 1;"; $GLOBALS['mysql']->multi_query($query); header("Location: panel.php"); $komunikat="<a href=\"panel.php\">dalej</a>"; } else { session_destroy(); $komunikat="<div class=login_error>Nieprawidłowy login lub hasło</div>"; } } else { } } else if($_GET['akcja']=="logout") { $iv_size = mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_RIJNDAEL_256, MCRYPT_MODE_ECB); $iv = mcrypt_create_iv($iv_size, MCRYPT_RAND); $key_hex = '8764782h3826732hei2h7832y763'; $key_bin = pack('H*', $key_hex); $pas = mcrypt_decrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256, $key_bin, $_SESSION['p'], MCRYPT_MODE_ECB, $iv); $query="select *,PASSWORD('{$pas}') as haslo from admins where login='{$_SESSION['l']}' LIMIT 1"; $result=$GLOBALS['mysql']->query($query); if($result) { $row=$result->fetch_assoc(); if($row['passwd']==$row['haslo']) { $query="update admins set czas=0,logged=0,ip='0.0.0.0' where login='{$row['login']}'"; $mysql->query($query); } session_destroy(); $komunikat="<div class=login_logout>Zostałeś wylogowany z panelu</div>"; $result->free(); } } $string = file_get_contents("grafika/index.html"); $string=str_replace("%komunikat",$komunikat,$string); echo $string; ?> Kasia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 08:07 |