![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Do napisania tego postu skłoniły mnie nagminne błędy ortograficzne jakie można znaleźć w wielu postach na tym forum. Niestety nie są to przypadki sporadyczne (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) A każdy taki post drażni me oczy i poczucie estetyki. Polski jest pięknym językiem i warto to piękno ukazywać w całej odsłonie, bez skaz... Zaraz pewnie podniosą się głosy, iż:
Póki co pozdrawiam i życzę Wam i sobie poprawnych ortograficznie i stylistycznie postów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam stwierdzoną dysortografię. I to naprawdę jest problem, kiedy napiszesz jakiś wyraz i za cholerę nie wiesz czy "rzecz", czy "żecz". Piszesz "żecz" i jesteś przekonany że jest dobrze, bo niby czemu nie? dopiero jak się chwilkę zastanowisz do dochodzi do Ciebie że coś jest nie tak. No ale mamy 21 wiek! Jak piszę coś w przeglądarce to sama mi podkreśli na czerwono że coś jest nie tak. Jakiż to problem to poprawić? Ja mam naprawdę spory problem z ortografią, ale znajdźcie mi tu na forum jakiś mój post z ostatnich dwóch lat gdzie są rażące błędy! Wystarczy chcieć pisać ortograficznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam stwierdzoną dysortografię. I to naprawdę jest problem, kiedy napiszesz jakiś wyraz i za cholerę nie wiesz czy "rzecz", czy "żecz". Piszesz "żecz" i jesteś przekonany że jest dobrze, bo niby czemu nie? dopiero jak się chwilkę zastanowisz do dochodzi do Ciebie że coś jest nie tak. A powiedź ile książek czytasz w miesiącu? Takich zwykłych, papierowych które można zabrać do np. autobusu czy na plażę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 19:15 |