![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://img269.imageshack.us/img269/2485/stronnniccaa.png)
Kiedyś miałem podobny problem, teraz znowu to samo. Jak to zlikwidować, prosiłbym o fragment kodu z opisem gdzie go wstawić. Ten post edytował whoberth 19.08.2009, 16:10:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się częściowo odetnę od dyskusji "tabelki - wynalazek szatana czy konieczność" i spróbuję pomóc.
Tak, uważam, że tabelki nie są zbyt dobrym pomysłem, gdyż mogą sprawiać problemy niektórym użytkownikom (niewidomi faktycznie mogą usłyszeć, to co napisał Erix - a przecież strony www powinny być dostępna dla wszystkich). Warto też zainteresować się CSS, gdyż on nie tylko ma bardzo duże możliwości, ale po prostu ułatwia życie. Dla przykładu - jeśli nie chcesz mieć odstępów wstaw w każdym tagu img, który tworzy to menu (w dowolnym miejscu, może być np. po height) styl css w taki sposób: style="margin: 0; padding: 0;" Co więcej wymiary obrazków też możesz tam przerzucić "width: 30px; height: 20px" - wartości oczywiście przykładowe. Jak już poduczysz się bardziej CSS to dowiesz się, że margines i padding (margines wewnętrzny) można ustalić za pomocą jednej linijki w zewnętrznym pliku CSS - życie stanie się wtedy prostsze. Edit: możesz też zrobić tak jak napisał Ucho. Do każdego celu prowadzi kilka ścieżek. Ten post edytował charlie-cherry 20.08.2009, 14:07:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 19:09 |