![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://img269.imageshack.us/img269/2485/stronnniccaa.png)
Kiedyś miałem podobny problem, teraz znowu to samo. Jak to zlikwidować, prosiłbym o fragment kodu z opisem gdzie go wstawić. Ten post edytował whoberth 19.08.2009, 16:10:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pyro, ten margin 10% jest po to aby mi strona nie przylegała do góry tylko tam ma być tak jakby czarny pasek.
Czyli bez css, ni w ząb tego nie zrobie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pyro, ten margin 10% jest po to aby mi strona nie przylegała do góry tylko tam ma być tak jakby czarny pasek. Czyli bez css, ni w ząb tego nie zrobie? margin-top, margin-left, margin-right, margin-bottom, margin: 1 2 3 4 ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pyro ale to są tylko dobre praktyki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) czasami najwygodniej jest coś zakodzić w oparciu o tabelę. szczególnie jak całość wygląda nagłowek trzy kolumny stopka. jak kombinować z divami to później cuda wianki się dzieją na różnych przeglądarkach. bo ta height stosuje na sztywno nawet jak treść jest większa, tamta nie i tak dalej (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) poza tym udowodnij mi, że strona oparta na tabeli nie prezentuje danych tabelarycznych? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) koniec tematu bo znowu dyskusja o bożym narodzeniu i wielkanocy się robi Moja opinia jest taka, że tworzenie na tabelach jest wygodne, tylko żeby nei popaść w jakąś głupotę i nie tworzyć dziesiątek tabel w tabelach @jmail, widzę, że nie masz o tym zbytniego pojęcia. Pogooglaj pod "div vs table" albo zobacz na kurshtml.boo.pl o co chodzi z tymi tabelami i divami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:49 |