![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbym przestrzec osoby, ktore odbywaja praktyki. Niedawno pytalem tutaj ile zaproponowac na pierwszej pracy, bo dostalem niespodziewanie po odbyciu praktyk oferte pracy (Warszawa, duza firma). W czasie praktyk (darmowych) sumiennie wykonywalem powierzone mi zadania nie liczac na oferte pracy po ich odbyciu, zawsze bylem jednym w pierwszych w pracy. Koszt mego wdrozenia w firmie byl moim zdaniem niewielki, bo zajmowalem sie glownie html, css, javascript + troche programowanie - w zasadzie nic nowego dla mnie, jak mialem jakies problemy to glownie z css - wtedy mi pomagano, ale nie bylo tak ze nie mialem o czyms kompletnie pojecia i caly dzien ktos cos musial mi tlumaczyc. Zrobilem wiec pare stron i mailingow dla firmy, ktora dzieki temu zyskala, bo w tym czasie ktos kto musialby normalnie sie tym zajmowac, mogl sie zajac czyms innym, poza tym zaczyna sie okres urlopowym w tym czasie w tej firmie wiec co tydzien nie byloby jakiejs osoby.
Tak wiec po odbyciu praktyk zlozono mi oferte pracy, zaproponowalem niska stawke stosownie do mego braku doswiadczenia. 3. razy upominalem sie o umowe, w koncu kierownik informatykow po rozmowie z dyrektorem finansowym powiedzial, ze maja straty i nie moga mnie zatrudnic (czesciowo to slyszalem jak to mowil kierownik finansowy wiec to prawda), w tym czasie miedzy koncem praktyk a czekaniem az dadza mi umowe do podpisania pracowalem za darmo - wprawdzie bardzo krotko, ale gdybym sie ciagle sam nie dopominal o umowe to pewnie pracowalbym bardzo dlugo za darmo, by w koncu zostac poinformowanym, ze nie zostane jednak zatrudniony. Nie zaproponowano mi nawet paru zlotych za te pare darmowych dni pracy. W zasadzie to niezupelnie zostalem poinformowany przez kierownika informatykow, ze nie zostane zatrudniony, bo jak powiedzial - milo by bylo jakbym popracowal jeszcze dla nich za darmo. Jestem mlodym czlowiekiem - uczciwym, sumiennym i skrytym - grzecznie odmowilem, ale w glebi duszy jest mi przykro, nie sadzilem, ze mozna tak chamsko potraktowac czlowieka. Dostalem kopa w tylek, chce o tym zapomniec, ale niech moj post bedzie ostrzezeniem dla innych. Ten post edytował nieraczek 18.08.2009, 20:04:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja się dziwie że zacząłeś za darmo ... Nie lepiej było się gdzieś zatrudnić jako młodszy programista, ew. pobawić się w freelancera i dopiero gdzieś zatrudnić za uczciwe pieniądze?
Daj nazwę firmy co byśmy tam kiedyś papierów nie złożyli (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:53 |