![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś także zauwazył problemy z Nested Set a mianowicie z funkcją createRoot() itp ? Po aktualizacji z wersji 1.1.2 do 1.1.3 są problemy z tą klasą. Kod który działał już nie działa.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widze ze moda na nieczytanie dokumentacji ciagle obecna ;-)
dodatkowo zerknij tu: http://www.dbf.pl/faq/tresc.html?rozdzial=1#o1_9 metoda 3 mechanizm jest bardzo wydajny, ale od dynamicznego wyciagania dzieci ajaxem lepsze jest wyciagniecie calego drzewa i keszowanie go za pomoca dokryny albo frameworka. "lft" i "rgt" cie nie interesuja, napisali nawet w dokumentacji, za to "level" jest uzyteczny. twoja metoda do dodania wydaje mi sie malo uniwersalna. co bedzie, jesli model danych zaklada tlumaczenia? ja zrezygnowalem z pisania takiego kodu, tam gdzie potrzebuje dodaje po prostu te 3 linie (i ew modyfikuje je wg potrzeb): dodalem za to sprawdzenie czy drzewo istnieje i w razie potrzeb tworze je (oczywiscie dzieje sie to zanim mam mozliwosc wykonac cokolwiek na drzewie). jak widzisz tworze drzewa, ktore maja id jezyka jako roota, to mi zapewnia zroznicowana strukture dla kazdego z jezykow w systemie - ale to tak na marginesie. warto za to "opakowac" sobie "przesuwanie" lisci/galezi w klasie bazowej dla klas *Table doktryny: uzywam tego tak: i sprawdza sie swietnie. pozdrawiam Ten post edytował murwazy 18.08.2009, 12:39:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 09:32 |