![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co niektórzy z forum, zapewne wiedzą, że poszukuję pracy jako programista i właśnie w tym celu cały czas szkole się z OOP, oraz frameworka Kohana PHP, według mnie idzie mi dobrze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
I to właśnie Was, jako np potencjalnych pracodawców chciałbym zapytać co powinno zawierać takie portofolio, aby Was zainteresowało. Zastanawiam się czy dobrym pomysłem, jest umieszczenie w nim kawałków kodu php, napisanego strukturalnie jak i obiektowo, oraz przykładowo wykonany skrypt, do wglądu dla potencjalnego pracodawcy. Znam kilka języków programowania, a także potrafię CSS i XHTML, i właśnie dlatego zastanawiam się czy warto umieszczać tego typu prace: http://www.link-evolution.pl/portofolio we własnym portofolio? Oczywiście praca do której dałem link nie jest w 100% skończona, ale chodzi o sam sens dawania tego typu prac do portofolio. Ten post edytował erix 14.08.2009, 14:59:22
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-=Peter=- - jakoś szczególnie mnie nie zmartwiłeś, co więcej cieszę się, że tak się dzieje. U mnei na przykład grafik jest zapaleńcem HTML CSS'a i on zawsze templatki robi i tnie grafikę na szablony - jego wola a ja mam mniej roboty (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Być może źle wyraziłem Exploitowi to co chciałem przekazać. Jeżeli jest początkującym koderem to raczej nie zatrudnią go w firmie, która obsługuje na tyle wielkie zlecenia, żeby pozwalać sobie na takie "marnotrastwo" zasobów. Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Mówisz o HTML i CSS, natomiast ja słowem o tym nie wspomniałem. Exploit pytał o JavaScript i Ajax'a - no teraz to mi chyba nie powiesz, że obsługa zapytań Ajax'owych nie jest zadaniem kodera PHP a zbudowanie odpowiedniego face'u do przekazywania danych w jedną i drugą stronę też wymaga niejakiej wiedzy z zakresu JS i AJAX. No i jeszcze JSON. Ale się przyczepiłeś do tego jednego HTML'a i CSS'a o którymsowem nie wspomniałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Chciałem tylko pokazać, ze języki skryptowe ich składnia możliwości itd też należą do wiedzy podstawowej programisty PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 15:57 |