![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Od razu do rzeczy. Mam w tabeli pola: id cat tytul nazwa nazwa2 tekst odslon licznik Mniejsza o nazwy kolumn (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chodzi o kolumnę cat. W tej kolumnie są nazwy kategorii. W sumie kategorii (tzn ich nazw) jest (aktualnie) 16. Co zamierzam? Wyświetlić wszystkie nazwy kategorii. Zrobiłem zapytanie:
Niestety - wyświetla mi coprawda ładnie, ale nazwę jednej kategorii. W jaki sposób mam zrobić zapytanie, by uzyskać nazwy wszystkich 16 kategorii? Pomóżcie, proszę... Ten post edytował roobik 11.08.2009, 23:40:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisałem wcześniej. Daję zapytanie:
I wyświetla mi się wciąż nazwa jednej podkategorii, a w kategorii głównej "2" (czyli cat_nr=2) jest 9 podkategorii (czyli dziewięć cat_title). mysql_error tu nie "pomoże". Zła jest konstrukcja zapytania - dlatego postanowiłem napisać na Forum... //EDIT Napisałem posta, lecz podczas pisania pojawiła się jeszcze jedna wypowiedź. motylo - DZIĘKI BARDZO (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) O to chodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam bardzo! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) //EDIT Działa (prawie) wszystko). Wyświetlane są wszystkie tytuły poszczególnych działów. Utknąłem w miejscu jednak - chciałbym wyświetlać losowo "podtytuły" (u mnie nazwa2) każdej kategorii. SELECT DISTINCT wyswietlił mi elegancko tytuły wszystkich kategorii głównych. Zamierzeniem moim jest, by do tych własnie kategorii głównych zostały losowo wyświetlane odpowiednie nazwa2. W jaki sposób to zrobić? ... Ten post edytował roobik 12.08.2009, 12:26:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:42 |