![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak skonfigurować pulę aplikacji na Apache'u? Mam do zainstalowania na serwerze aplikację webową. Została ona napisana pod kątem MSSQL, IIS. Napisano, żeby utworzyć na IIS aplikację webową i przypisać jej pulę aplikacji. Zalecają, żeby aplikacja posiadała oddzielną pulę aplikacji. Poszukałem na google i znalazłem: http://technet.microsoft.com/pl-pl/library...585(WS.10).aspx, niemniej jednak będę to instalował na Apache'u, a nie na IIS-ie. Na temat konfiguracji puli aplikacji na Apache'u już nic nie znalazłem. Nie wiem też, pod jakim hasłem ewentualnie szukać na anglojęzycznych stronach "application pool"? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niemniej jednak Apache'a zostawię też włączonego, bo odpalona jest na nim jedna stronka (choć ewentualnie wyłączyć go mogę). I włączonego KF Web Server, bo on został zainstalowany przez głównego administratora serwera. Mam nadzieję, że te trzy programy się nie pogryzą . No IIS z Apache się pogryzą, bo będą nasłuchiwały na tym samym porcie. ![]() Cytat No to wchodzę w katalog F:\Inetpub\wwwroot\htdocs i tam skopiowałem katalog "WebSite". Rzecz w tym, że głównym plikiem nie jest "index.htm", tylko "Default.aspx". Nie mam zbyt dużej wiedzy nt. IIS-a, ale z tego co pamiętam, to na pliki startowe strony stosuje się index/default w rozwiązaniach MS-a. Cytat Druga sprawa to uruchomienie skryptu MSSQL na Microsoft SQL Server 2008: A masz w ogóle uaktywnione łączenie przez named pipes? Może tylko via TCP? W narzędziach administracyjnych masz przystawkę od MS SQL server i tam było właśnie definiowanie dostępnych metod łączenia z usługą. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:00 |