Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Funkcja Count
maciasgta

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. <?
  2.  
  3. $zap1 = mysql_query("
  4. SELECT
  5. id_zawodnik, COUNT(*) as ile
  6. FROM
  7. bramki
  8. GROUP BY
  9. id_zawodnik
  10. ORDER BY
  11. ile DESC LIMIT 2
  12. ");
  13.  
  14.  
  15. $rek1 = mysql_fetch_array($zap1);
  16.  
  17. $zap2 = mysql_query("SELECT * FROM zawodnicy WHERE id='".$rek1['id_zawodnik']."'");
  18. $rek2 = mysql_fetch_array($zap2);
  19. echo 'Król strzelców: <b>'.$rek2['imie_nazwisko'].' </b>('.$rek1['ile'].' bramek).<BR>';
  20.  
  21. ?>

Panowie potrzebuje aby funkcja wyświetlała 4 najlepszych strzelców, teraz wyświetla tylko jednego. Próbowałem w pętli for ale coś mi nie wychodziło.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
maciasgta

-----

Powtarzam, przed napisaniem postu na waszym forum, próbowałem wielu metod bez skutku i dlatego napisałem tutaj. To zapytanie które podaliście nie zmieniło niczego, ciągle jest wyświetlane to samo jeden użytkownik.

Ok, widzę, że tutaj działacie na zasadzie "łaski". Temat można zamknąć, znajdę pomoc u kogoś innego.
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(maciasgta @ 12.08.2009, 11:03:35 ) *
Powtarzam, przed napisaniem postu na waszym forum, próbowałem wielu metod bez skutku i dlatego napisałem tutaj. To zapytanie które podaliście nie zmieniło niczego, ciągle jest wyświetlane to samo jeden użytkownik.

Ok, widzę, że tutaj działacie na zasadzie "łaski". Temat można zamknąć, znajdę pomoc u kogoś innego.

Dostałeś pomoc lecz z niej nie skorzystałeś, Twój problem. Jeżeli nie wiesz jak to wyświetlić to nie jest Nasz problem.

Co dalej miałem napisać...Skoro próbowałeś wielu metod bez skutku to chociaż mogłeś pokazać w jaki sposób, abyś nie został jak to określiłeś wyzywany od lenia.

Nikt tutaj nie działa na zasadzie "łaski", lecz gotowców nie dostaniemy bo przyjdzie 10 innych użyszkodników jak np. Ty i będą prosili o to samo i nikt się niczego nie nauczy i będzie spam na forum.

Pozdrawiam.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.09.2025 - 09:42