![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałam się zapytać o możliwość zrobienia wyszukiwarki w tekstach, które są w bazie SQLite. To co znalazłam w sieci dotyczyło MySQL i FULLTEXT SEARCH. Czy da się coś takiego zrobić bez MySQL? Albo w ogóle jakąś wyszukiwarkę w SQLite jak zrobić?
pozdrawiam Jola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tylko, że te rozwiązania wymagają SQLite3, a żeby go używać musiałabym korzystać z PDO. A tego nie umiem, próbowałam ale nie potrafię używać tych obiektowych instrukcji, tych strzałek i ::, bardzo to zamieszane Przykro mi, ale to jest TWÓJ problem - jak chcesz coś kodzić, to najpierw przyswajasz PODSTAWY/konstrukcje języka, a dopiero potem implementujesz dany algorytm. Zaczynasz nie od tej strony, co trzeba - jak chcesz jechać samochodem z pracy do domu, skoro nie masz pojęcia, jak się włącza czwarty bieg (vide: sqlite 2 vs. 3 - jak masz daleko, to do 3. biegu będziesz piłować). Język trzeba znać, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go poznać, tylko trzeba chęci i cierpliwości. Cytat w którym to stwierdzi, że jest genialny a ja głupiutka bo nie wiem jak zrobić wyszukiwarkę FULLTEXT w SQLite. Ale żadnemu nie przyjdzie do głowy, że mógłby komuś pomóc. Pomóc != (jeśli przyswoiłaś podstawy, to zrozumiesz, co piszę) napisanie gotowca. I nikt nie stwierdził, że ktoś jest genialny/głupi. I teraz trzymajmy się tematu dyskusji, a Ciebie - autorko - proszę o odrobinę samodzielności i co najmniej trzykrotne szukanie najpierw w ogólnodostępnych szukajkach, dopiero na końcu forum. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:50 |