![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co jakiś czas zrywa mi się połączenie internetowe (neostrada) na laptopie (na stacjonarnym jest ok, ale tam jest Windows XP ze starszym SP). Nagle zrywa mi się połączenie (diody na modemie się świecą, czas połączenia leci dalej). Sprawdzałem poleceniem wnetstat -ano i jest wtedy wiele połączeń TCP, więc zwiększyłem limit z 10 na 100, ale to i tak nic nie dało. Porty USB mają odznaczoną opcję odłączania w celu oszczędności energii.
Macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie SP3 nie był zintegrowany. Jeśli dobrze pamiętam na SP2 też tak się robiło. Dodam jeszcze, że jak się zawiesi ta neostrada to kontrolki się palą, ale tylko do momentu jak nie odłącze modemu z USB. Jak podłącze go (obojętnie do którego portu USB) to tylko kontrolka power się pali, a od adsl nie. A jeśłi w tym czasie podłącze do stacjonarki to wszystko jest ok z synchronizacją.
Co do rejestrów i dysków itp. to wszystko jest "świeże". Ten post edytował tomsi 11.08.2009, 18:51:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:08 |