![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chce wejsc w nowa dziedzine - bazy danych. Tylko za bardzo sie nie orientuje, a mlody jestem wiec wszystkiego chce sie nauczyc. Na jakich bazach powinienem sie skupic? Co sie teraz liczy?
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu ma żartować? SQL Server wbrew pozorom nie jest wcale płatny jeżeli weźmiesz wersję Express Edition.
Oracle też jest wersja edukacyjna. A jak powaznie chce się zająć tym to czemu ma się brać za MyShitQL'a? Postgre zgodzę się. Ale i tak moim zdaniem zacząć od profesjonalnych rozwiązań komercyjnych a później zobaczyć czym się inne różnią. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MyShitQL'a? A co to? Anty-MySQL-wego fanatyzmu jeszcze nie widziałem, ciekawe. Oracla lepiej nie próbuj bo prawdopodobnie nawet nie dasz rady jej zainstalować (mi się nie udało - inna sprawa, że próbowałem tylko kilka godzin, ale jednak moja wiedza na temat Linuksów jest dość spora). Może wersja na Windowsa łatwiej się instaluje, ale też polecam PostgreSQL. Baza dobra, sprawdona w boju i z dużym zasobem możliwości. Ma również dobrą dokumentacje, więć jest podstawa do nauki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 00:44 |