![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://planeta.php.pl/
Pierwszy wpis. Dlaczego akceptowane są blogi po angielsku? Nic nie mam do angielskiego, ale wydaje mi się że jeszcze żyjemy w polsce i jednak chciałoby się czytać polskie teksty. Nie ma opcji w języku polskim co dla niektórych uniemożliwia przeczytanie takiego artykułu. I odrazu uprzedzam przed argumentami typu "Angielskiego nie rozumiesz?". Odpowiadam: Rozumiem, ale jestem na POLSKIEJ stronie POLSKICH developerów i chcę czytać POLSKIE teksty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, moja pomyłka, sprawdziłem w historii i faktycznie pod postem tiraetha niczego nie było. Mam problemy z oświeżaniem ekranu w przeglądarce podczas przewijania i pewnie stąd mi się wziął "dodatkowy" wpis, dlatego przepraszam za nieprawdziwe oskarżenie. Niemniej drugą część wpisu podtrzymuję.
Cytat Proszę nie uogolniac. Mi tam osobiscie tez nie spodobal sie ten wpis. Najzwyklej w swiecie go olalem. Nie wiem jaka byla idea planety, czy mialo byc tylko po polsku czy nie. No i dobrze, jak kogoś temat nie interesuje, niech się nie wypowiada, zresztą jest na ten temat bardzo jasno w regulaminie: Cytat Jeżeli nie znasz odpowiedzi, nie pisz nic. Po prostu czekaj. Gdy na forum prowadzona jest merytoryczna dyskusja, a chcesz wziąć w niej udział, nie pisz krótkiego posta o banalnej treści. Nie rozbijaj rozbudowanych, ciekawych dyskusji błahymi postami. Innymi słowy, jeśli Batmana guzik obchodzi, czy wpisy są po polsku, czy po angielsku, powinien siedzieć cicho, dopóki dyskusja nie narusza regulaminu, a nie narusza (kurna, przecież po to jest ten dział forum, by dyskutować nad kształtem serwisu. Guzik mnie obchodzi, co batmana interesuje. Powiem więcej, jak jest taki mądry, to niech wszystkim wytłumaczy, skąd, do $%#$%, mamy wiedzieć, co go zainteresuje, a co nie?). Jeśli natomiast chce zabrać głos, niech to robi kulturalnie. Regulamin zobowiązuje moderatorów do dawania przykładu. Na razie batman daje przykład następujący: Jak ktoś ma zdanie, z którym się nie zgadzam/które mnie nie interesuje/pisze coś, co wiem, to jest krzykaczem, nabijaczem postów, mącicielem i gwałcicielem do kompletu. I co, jak ja napiszę np. Cysiaczek/Nospor jest krzykaczem, bo nie podobają mi się jego opinie, to dostanę warna. Tyle że ja tak nie napiszę, bo wiem, że po drugiej stronie też jest człowiek i on ma własne zdanie, z którym się nie muszę zgadzać i że ja nie jestem pępkiem świata. A tak w ogóle to wnioskuję o udzielenie nagany batmanowi, bo już nie pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem z jego strony. Drugi wniosek: wykasowanie całej strony drugiej tej dyskusji i KONIEC TEGO OFFTOPU. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:10 |