![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://planeta.php.pl/
Pierwszy wpis. Dlaczego akceptowane są blogi po angielsku? Nic nie mam do angielskiego, ale wydaje mi się że jeszcze żyjemy w polsce i jednak chciałoby się czytać polskie teksty. Nie ma opcji w języku polskim co dla niektórych uniemożliwia przeczytanie takiego artykułu. I odrazu uprzedzam przed argumentami typu "Angielskiego nie rozumiesz?". Odpowiadam: Rozumiem, ale jestem na POLSKIEJ stronie POLSKICH developerów i chcę czytać POLSKIE teksty. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walczę by więcej takich wiatraków nie było.
@wookieweb: Masz jakieś kompleksy na tym punkcie? Artykułów w j. angielskim na polskiej planecie pojawia się zbyt mało, aby robić jakikolwiek szum. Ponadto, są pisane przez polskiego czytelnika/bloggera, zatem nie można mówić o obcojęzycznym serwisie dodanym do planety. Zasady planety (w zakładce "O planecie") nie precyzują języka wpisów - chcesz, to forsuj takie zmiany. Osobiście nie mam nic do angielskich artykułów, jeśli tylko są na odpowiednim poziomie (nie tylko merytorycznym, ale i językowym). Niestety, o ile merytorycznie wpisy Adryjanka są dostatecznie dobre, o tyle językowo widać tam sporo rażących błędów. A to, że co jakiś czas (i tak na prawdę rzadko) zdarzy się, że ktoś napisze po angielsku - cóż, jego wola. Cytat Wiesz gdybym rzeczywiście NIC nie robił na tym forum to nie mógłbym nic mówić, ale jak widzisz do najmniej aktywnych użytkowników nie należę, więc robię rzeczy przydatne. Z historii ostrzeżeń: 09.10.08 - obrażanie użytkowników 15.10.08 - obrażanie użytkowników 15.10.08 - obrażanie użytkowników (znowu) 15.07.09 - niski poziom dyskusji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 22:39 |