![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://planeta.php.pl/
Pierwszy wpis. Dlaczego akceptowane są blogi po angielsku? Nic nie mam do angielskiego, ale wydaje mi się że jeszcze żyjemy w polsce i jednak chciałoby się czytać polskie teksty. Nie ma opcji w języku polskim co dla niektórych uniemożliwia przeczytanie takiego artykułu. I odrazu uprzedzam przed argumentami typu "Angielskiego nie rozumiesz?". Odpowiadam: Rozumiem, ale jestem na POLSKIEJ stronie POLSKICH developerów i chcę czytać POLSKIE teksty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcę przeczytać coś po angielsku, to wchodzę na angielskie strony. Na polską planetę zaglądam właśnie dlatego, by zobaczyć, co słychać na rodzimym podwórku i m.in. to ją właśnie wyróżnia spośród wielu planet dostępnych w Internecie. Nie obchodzi mnie, że dokumentacja PHP jest po angielsku, że x% materiałów dot. Symfony jest po angielsku, bo to jest polska planeta na polskiej stronie stworzona po to, by móc coś przeczytać po polsku i tej jej funkcji będę bronić. Ci, co chcą czytać po angielsku, mogą sobie 200 różnych agregatorów zaprenumerować. Tym, którzy chcą dla odmiany poczytać coś po polsku, teraz próbuje się odebrać jedyne zbiorcze źródło, argumentując, że coś jest popularne. To ja może napiszę dla odmiany wpis po mandaryńsku? Przecież też mogę chcieć dotrzeć do szerokiego grona odbiorców, a Chińczycy to 1/4 ludzkości. Jeśli komuś nie pasuje, niech idzie z duchem czasu i się go nauczy. W różnych dialektach chińskich też jest bardzo dużo rzeczy napisane.
Ten post edytował Zyx 10.08.2009, 07:32:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:57 |