![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://planeta.php.pl/
Pierwszy wpis. Dlaczego akceptowane są blogi po angielsku? Nic nie mam do angielskiego, ale wydaje mi się że jeszcze żyjemy w polsce i jednak chciałoby się czytać polskie teksty. Nie ma opcji w języku polskim co dla niektórych uniemożliwia przeczytanie takiego artykułu. I odrazu uprzedzam przed argumentami typu "Angielskiego nie rozumiesz?". Odpowiadam: Rozumiem, ale jestem na POLSKIEJ stronie POLSKICH developerów i chcę czytać POLSKIE teksty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
ale jeśli wpisy w nich rozpowszechniane zmuszą kogoś do nauki angielskiego, to tylko wyjdzie to na plus. Równie dobrze mogę powiedzieć. "Powywalajmy wszystkie linki typu 'najnowsze posty', 'panel kontrolny' itd, i jeżeli zmusi to użytkowników do zajrzenia w system ipb lub użycia GreaseMonkey to tylko wyjdzie to na plus". Argument tak do bani, że aż nie wierze iż wypływa z twoich ust. Znanie kodu IPB i umiejętność używania GreseMonkey również może się przydać tak samo jak język angielski (no może trochę mniej). Planetę na pewno nie czytają tylko PROGRAMIŚCI ZNAJĄCY ANGIELSKI ale może także początkujący. Tak samo jak na forum. A konieczność umieszczenia artykułu w języku polskim (tam już ktoś sobie może go przetłumaczyć nawet na zuluski) jest rozwiązaniem najwygodniejszym dla wszystkich. Dla mnie twoje podejście jest olewające typu "Jest problem, ale niech użytkownicy sami sobie z tym radzą"v (czyt. uczą języka angielskiego) = złe podejście to user-friendly. Podobnie byłoby na forum. Po co jest forum z pytaniami w dziedzinie php? Niech nauczą się php to nie będzie problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 17:01 |