![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
z poziomu procedury w mssql 2005 chciałbym uruchomić przeglądarkę internetową z konkretnym adresem próbuję użyć polecenia
plik IEXPLORE.EXE skopiowałem do katalogu c więc ścieżka jest dobra ale nie otwiera się przeglądarka, nie zgłasza żadnego błędu, executed successfull, , czy ma ktoś jakiś pomysł dlaczego nie działa to polecenie? pozdrawiam Stachu Ten post edytował stachuf11 9.08.2009, 13:59:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xp_cmdshell było wyłączone, i wtedy był komunikat że jest wyłączone ale włączyłem zanim pisałem ten post,
z poziomu cmd uruchomienie c:\iexplore.exe działa bez problemu, jak sie ustawia uzytkownikowi prawa do wykonywania procedur systemowych np. w 2008?, bo tego nie robilem, moze tak samo jest w 2005 np polecenie
działa bez problemu, wyswietlane są pliki z rozsz. exe w katalogu, inne polecenie np.
też działa a notepad w cmd działa ok, a przy
nie działa, tak samo jak iexplore.exe, wykonanie zapytania jest jako succesfull, zero błedów nie wiem co jest powodem, w przykładach właśnie tak jest podane uruchomienie plików exe Stachu Ten post edytował stachuf11 9.08.2009, 22:30:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 06:04 |