Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Początki w PHP, Początki PHP
RaVe16

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Znam HTML, CSS... orientuje się w webmasterce+jestem dobrym grafikiem pix art i photoshop.
Moim marzeniem zawsze było napisać własną grę przeglądarkową mmorpg 2d.
W końcu postanowiłem się nauczyć tego PHP... i nie zamierzam się poddać nawet jak nie będzie to za łatwe.
Mam świadomość że to może potrwać dosyć długo...
Zamówiłem sobię Książkę pdt: "Programowanie Gier w PHP" ponad 300 stron. (Czekam na kuriera)
Z tego co czytałem, ksiązka ma za zadanie nauczyc kompletnych podstaw aż do dosyć trudnych rzeczy.
I mam zamiar ją ostro przerobić. ^^

Wiem że jest tu wielu programistów PHP.
A więc pytanie... jak wy zaczynaliście.. z czym, jak ?

Pozdrawiam
Powód edycji: [erix] przedszkole...?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
jarrod

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ja to zacząłem z nudów kilka lat temu (chyba z 5-6). Później była pierwsza praca w tym kierunku, studia i... przeniosłem się na inne platformy :-)
Do php zaglądam czasami. Ostatnio dużo bo piszę sobie pewien portal i trochę mam z nim problemów więc sobie czytam.
Generalnie zanim poszedłem do pracy jako programista php myślałem że coś umiem. Szybko jednak się zorientowałem, że czeka mnie cieżkich kilka pierwszych tygodni na szybkie uczenie się języka. Więc po nocach siedziałem i pisałem jakieś bzdury aby tylko jak najwięcej napisać i jak najwięcej obiektowo. Później na studiach poznałem kolejne języki programowania i jakoś to się tak kręci że nadal w tym siedzę - pomimo iż już nie zawodowo. Z przyczyn ekonomicznych zmieniłem zawód na inny. Teraz programuję sobie dla przyjemności (w sumie nadal mam dużo czasu) a sprzedawanie małych aplikacji (np na komórki) na marketach zagranicznych przynosi całkiem niezłe pieniądze - czego się nie spodziewałem :-)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 10:34