![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam do przesłania kilkadziesiąt tysięcy małych (1-5kb) plików na serwer. Łącznie ważą 20 mb więc przesłanie ich powinno zająć niecałe pół godziny, jednak trwa to wiele godzin ponieważ total commander przy kazdym pliku odczekuje sekundę. Czy istnieje jakiś inny sposób na szybkie przesłanie dużej liczby małych plików? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 27.10.2006 Skąd: CyberRZECZYWISTOŚĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o wgrywanie plików na serwer to dobrym rozwiązaniem jest złączenie ich bo wtedy będzie dużo szybciej sie je wgrywało..... Jak łączyć to nie dziesieć, dwadziecia plików tylko do rozmiaru jakie pozwala łącze internetowe w efektywnym czasie wgrać je na serwer.
Ja wykorzystywałem łączenie plików, ale po to aby je ściągnąć z serwera. Ilość plików jakie miałem ściągnąć wynosiła kilkanaście tysięcy, po kilku godzinach ściągania doszłem do wniosku, że dużo szybciej jest coś napisać co je złączy i ściągnie na dysk lokalny. Jeśli chodzi o zarządzanie takimi złączonymi plikami na serwerze to nie wiem czy jest w tym sens, bo trzeba by je za każdym razem rozłączać, a to będzie zbędna operacja która będzie generować niepotrzebne obciążenie. Ten post edytował faran 3.08.2009, 21:15:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:05 |