![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
Ze względu że już od dłuższego czasu przymierzam się do tego ZCE ... to mam pytanie do osób co posiadają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kiedy zrozumieliście że umiecie wystarczająco aby móc pozytywnie napisać ten egzamin ? Bo osobiście ciągle się waham czy moja wiedza nie jest zbyt mała aby zdawać :/ Niby jest wypisane co może być na egzaminie , ale teraz pytanie czy czymś mnie nie zaskoczą, czy nie dostanę masy podchwytliwych pytań ... Dlatego pytam się , kiedy zrozumieliście że wiecie już wszystko / wystarczająco dużo i napiszecie ten egzamin bez problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Certyfikat to taki papierek, który informuje innych, że jego posiadacz opanował pewną ilość wiedzy z jakiegoś zakresu i potwierdził to, zdając test. Przy okazji jeżeli masz papierek to inni ludzi patrzą na Ciebie jako na kogoś, kto umie coś więcej, bo to potwierdził. Dzięki temu pracodawca może* dać ci na starcie kredyt zaufania, ponieważ uważa, że poradzisz sobie na danym stanowisku lepiej niż inni. Jeżeli się zawiedzie, to wywali na zbity pysk i zatrudni innego. Mimo to zawsze jest mieć coś więcej niż inni, po pokazuje to, że wznosisz się ponad przeciętniaków, którzy robią tylko to co muszą.
--- * może tak, może nie, sam jeszcze nie chodzę do pracy, ale temat obrał kontekst pracy, zarobków i szans na zatrudnienie. A jak ktoś ma zdanie, że "jak nie chodzisz do pracy to się gnoju nie wtrącaj bo sam nie wiesz jak to jest", to po prostu zostawiam stwierdzenie, że lepiej jest mieć ZCE lub jakikolwiek inny certyfikat niż żaden, bo lepiej to wygląda i wyróżnia z tłumu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 07:54 |