![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na wstępie chcę napisać, że mam 17 lat więc wybaczcie moją niewiedzę.
Co powinien umieć programista PHP lub C++? Czy jeśli umiesz obiektowo PHP + umiesz obsługiwać frameworka (Kohana) to jest programistą PHP? Czy programista C++ musi umieć pisać 'okienkowo' w Windows? Kiedy przestajesz być amatorem PHP, a stajesz się programistą PHP? Czy po studiach informatycznych stajesz się automatycznie programistą PHP i C++ ? Pozdrawiam Ten post edytował Watt 28.07.2009, 21:05:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Studia? Zapomnij - to kpnia, uczenie każdego języka się po trochu. Do się autorowi dostało... zasłużenie. Takie opinie może głosić ten kto albo nie był na studiach, albo był na kiepskich. Ja na studiach uczyłem się ZASAD programowania, wzorców projektowych, METOD rozwiązywania problemów, algorytmów itd.... Cytat A jak ktoś kończy studia to wcale nie znaczy, że jest programistą. Pewnie, tak jak z ukończeniem większości rzeczy. To że masz żonę, nie znaczy, że ją kochasz. To że masz dziecko, nie znaczy, że Twoje. To, że masz auto to nie znaczy, że masz prawo jazdy....itd.... szkoda dyskutować z rzeczami oczywistymi. Cytat Jak ktoś chce zostać programistą to i tak zostanie Jak ktoś chce, to nawet zostanie dentystką po "szkole owocowo-warzywnej". Cytat wybierz zaoczne. Bo? Cytat lepiej utrwalony jeśli będziesz pracował także w podobnym zawodzie. Studia dzienne wcale nie przeszkadzają (wprost przeciwnie) aby rozwijać swoje umiejętności. Cytat Żeby osiągnąć poziom mistrzowski w danej technologii, trzeba lat, ale pewne zasady są takie same. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to studia na pewno mu nie pomogą. Zgadza się. Ten post edytował TomASS 2.08.2009, 23:58:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 16:28 |