![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
Ze względu że już od dłuższego czasu przymierzam się do tego ZCE ... to mam pytanie do osób co posiadają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kiedy zrozumieliście że umiecie wystarczająco aby móc pozytywnie napisać ten egzamin ? Bo osobiście ciągle się waham czy moja wiedza nie jest zbyt mała aby zdawać :/ Niby jest wypisane co może być na egzaminie , ale teraz pytanie czy czymś mnie nie zaskoczą, czy nie dostanę masy podchwytliwych pytań ... Dlatego pytam się , kiedy zrozumieliście że wiecie już wszystko / wystarczająco dużo i napiszecie ten egzamin bez problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
O tym jak jest pomocny to wiele osob mowi, ale zeby wskazac faktyczne kozysci finansowe z niego to juz tlumow nie ma.
Upek: mowie o ZCE, moze teraz kosztuje 125USD, wczesniej kosztowal wiecej - jedna swolocz. Ten post edytował Puciek 31.07.2009, 09:31:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam ale kiedy ? Wczesniej mowiles ze razem z ZCE przestales robic w PHPie wiec jak mogl przyniesc korzysci ? Zrobiłem ZCE około listopada a pracowałem jako programista PHP do końca czerwca. Robiąc ZCE miałem już konkretne plany zmiany profilu swojej kariery. Co mam Ci jeszcze napisać żebyś przestał niedowierzać?Poza tym zapominasz o tym, że pomoc jaką daje ZCE też ma jakąś wartość. Ten post edytował mike 31.07.2009, 09:49:05 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem ZCE około listopada a pracowałem jako programista PHP do końca czerwca. Robiąc ZCE miałem już konkretne plany zmiany profilu swojej kariery. Co mam Ci jeszcze napisać żebyś przestał nidowierzać? Konkret dac, prosty i jasny. Dla przykladu: "oh ma pan ZCE ? to 500zl wiecej", albo "oh ma pan ZCE to podpiszemy umowe, bez ZCE nie zgodzilibysmy sie".
|
|
|
![]()
|
|
Konkret dac, prosty i jasny. Dla przykladu: "oh ma pan ZCE ? to 500zl wiecej", albo "oh ma pan ZCE to podpiszemy umowe, bez ZCE nie zgodzilibysmy sie". No przecież dałem Ci konkret. Dokładnie taki jakiego oczekujesz. Zdecydowaniem masz problem ze zrozumieniem przekazu pisanego.
|
|
|
![]()
|
|
No przecież dałem Ci konkret. Dokładnie taki jakiego oczekujesz. Zdecydowaniem masz problem ze zrozumieniem przekazu pisanego. Gdzie dales ten konkret ze odwaze sie zapytac, jedyne co widze to:"1. W jednym postępowaniu rekruracyjnym (z założenia trzyetapowym) ZCE przesunął mnie z pierwszego spotkania "zapoznawczego" do spotkania "o kasie". Jednym słowem bez testów i sprawdzania i wyściug dostałem ofertę. Było to zasługą samego CV ale z ZCE było przyjemniej.". Zdecydowanie masz problem ze znajomoscia pojecia "konkret". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie dales ten konkret ze odwaze sie zapytac, jedyne co widze to [...] Pucek czego Ty oczekujesz jako konkret? wzor umowy z zawarta informacje, ze do jej podpisania przez zamawiajacego przyczynil sie ZCE, potwierdzenie przelewu - to beda konkrety ? A tak mi sie fajnie czytalo temat Ten post edytował Sergiusz 31.07.2009, 10:35:27 |
|
|
![]()
|
|
@mike: czyli w firmie ktora sama wyslala cie na certyfikat i ci go oplacila, dostales za jego zdanie podwyzke za "szerzenie dobrych trendow". Chyba nie potrzeba wiecej komentarza jaki "wplyw" tutaj mial certyfikat na powyzke i premie.
Z tym że mogło pomóc w jakiśtam sposób w negocjacjach moge sie zgodzic. Ale pytanie jest czy dostałeś więcej pieniedzy niz gdybyś certyfikatu nie miał a miał ten sam poziom wiedzy ? Zakładajac że mówimy z kimś kto myśli (niektóre firmy sa prowadzone prez cysiatrony, co zrobic), dostaniesz tyle samo ponieważ placa za widze a nie jakie szkoly skonczyles/certy zaliczyles. Certyfikaty są pomocne i to bardzo. Mowimy o ZCE i srodowisku PHP gdzie bez odsiewu i tak zadna firma nie zatrudnia, chodzbys wykazal 10 lat doswiadczenia i 50 certyfikatow to i tak bedziesz mial rozmowe w jakis sposob kwalifikacyjna.
Powiem to na przykładzie ścieżki certyfikacyjnej Microsot: nie zostaniesz Gold Certified Partner jeżeli Twoja firma nie ma certyfikowanych specjalistów MCP. A kożyści z takiego programu są naprawdę duże. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:14 |