![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
Ze względu że już od dłuższego czasu przymierzam się do tego ZCE ... to mam pytanie do osób co posiadają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kiedy zrozumieliście że umiecie wystarczająco aby móc pozytywnie napisać ten egzamin ? Bo osobiście ciągle się waham czy moja wiedza nie jest zbyt mała aby zdawać :/ Niby jest wypisane co może być na egzaminie , ale teraz pytanie czy czymś mnie nie zaskoczą, czy nie dostanę masy podchwytliwych pytań ... Dlatego pytam się , kiedy zrozumieliście że wiecie już wszystko / wystarczająco dużo i napiszecie ten egzamin bez problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
O tym jak jest pomocny to wiele osob mowi, ale zeby wskazac faktyczne kozysci finansowe z niego to juz tlumow nie ma.
Upek: mowie o ZCE, moze teraz kosztuje 125USD, wczesniej kosztowal wiecej - jedna swolocz. Ten post edytował Puciek 31.07.2009, 09:31:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O tym jak jest pomocny to wiele osob mowi, ale zeby wskazac faktyczne kozysci finansowe z niego to juz tlumow nie ma. Certyfikaty są pomocne i to bardzo.Powiem to na przykładzie ścieżki certyfikacyjnej Microsot: nie zostaniesz Gold Certified Partner jeżeli Twoja firma nie ma certyfikowanych specjalistów MCP. A korzyści z takiego programu są naprawdę duże. Ogólnie rzecz biorąc to, tak jak wspomniał mike, mając certyfikat zwalniasz pracodawcę od obowiązku sprawdzenia Twojej wiedzy (przynajmniej tej ogólnej) bo ktoś już to za niego zrobił. Ten post edytował nasty 31.07.2009, 11:03:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 11:08 |